Keresés

Elérhetőség

Mehesztanya
Táncsics u 5
Somogyszob
7563

06209440330

ntlberta84@gmail.com

Hírek

Ebben a szekcióban nem található cikk.

Almás-mézes tejberizs

Elkészítése

2010.12.05 13:10
Hozzávalók 4 személyre: 20dkg rizs; 8dl tej; 10 dkg méz; csipetnyi őrölt fahéj; 1dl tejszín A rizst megmossuk és a tejben, kevergetve puhára főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a mézet és az őrölt fahéjat. Az almát megmossuk és lereszljük, a mézes rizzsel azonnal elkeverjük, behűtjükk. A...

Birsalma mézszirupban

Elkészítés

2011.01.01 16:17
Hozzávalók: 2db érett nagyobb birsalma; 20dkg méz; 10dkg cukor; 1 citrom; néhány szem szegfűszeg; egy nagyobb darabb fahéj; 12dkg meggylekvár; A mézből, a cukorból 5dl vízzel szirupot főzünk, szegfűszeggel és fahéjjal, fél citrom levével ízesítjük, és belekarikázzuk a citrom másik felét. A...

Citromfüves sárgabarackdzsem

Elkészítése

2011.02.09 19:40
Hozzávalók: 2kg sárgabarack; 1 maréknyi friss cítromfű; 1 kiskanál citromsav; 30 dkg méz; üvegenként: késhegynyi tartósítószer A sárgabarackot kimagozzuk és földaraboljuk. Lassú tűzön szüntelenül kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hozzáadjuk a citromsavat, a mézet, a finomra aprított citromfüvet és...

Csipketea mézédesen

Elkészítése

2011.03.05 08:56
Hozzávalók: 2 evőkanál csipkebogyó-száritmány; 3 narancs; 4 evőkanál méz   A csipkebogyó szárítmányt 8dl vízbe tesszük, majd felforraljuk. Közben a narancsok levét kifacsarjuk, a leszűrt csipketeával felöntjük. Mézzel ízesítve máris kínálhatjuk, de hidegen is...

Csudafinom mézmártás

Elkészítése

2011.04.09 19:25
Hozzávalók: 20dkg méz; 1 kiskanál reszelt citromhéj; 2 dl tej   A tejet a reszelt citromhéjjal ízesítve felforraljuk, majd vékony sugárban, folyamatos kevergetés mellett a mézbe csorgatjuk. A simára kikevert mártást máris kinálhatjuk: mákos guba; palacsinta; fánk mellé. Elkészítési idő:...

Erdei Örömök

Elkészítése

2011.05.10 21:28
Hozzávalók: 10 dkg erdei szeder; 10 dkg szamóca; 4 evőkanál méz; 1 evőkanál citromlé; 12 gombóc erdei gyümölcs fagylalt; 4 evőkanál tejszínhabb   A gyümölcsöt megtisztítjuk és óvatosan a mézzel meg a citromlével elkeverjük. A fagylaltot négy fagylaltospohárba osztjuk. Rátesszük a mézes...

Erőt adó csemege

Elkészítése

2011.06.03 16:52
Hozzávalók: 30 dkg zabpehely; 10dkg darált dió; 10dklg mazsola; 3 evőkanál méz; 3 evőkanál étolaj; 3 evőkanál baracklekvár; 3 tojás; 0,5 dl tej A tojásokat egy mély tálban habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet, az olajat, a lekvárt és a tejet, majd beleszórjuk a darált  diót. a zabpelyhet...

Fele málna- fele tök

Elkészítése

2011.07.01 22:01
Hozzávalók: 1kg zsenge tök ( vagy cukkini); 1kg málna; 1 kiskanál citromsav; 20 dkg méz; üvegenként késhegynyi tartósítószer A tököt megtisztítjuk, a magokat eltávolítjuk, a húsűt kockára vágjuk. Annyi vízben , amennyi ellepi,  puhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd a megtisztított málnát...

Zsuzsanna rózsaszörpje

Elkészítése

2011.08.11 20:38
Hozzávalók: 4 marék rózsaszirom; 1 citrom leve; 40dkg méz   A rózsaszirmokat leöblítjük, a citromlével meglocsolva egy órát át állni hagyjuk. Fölöntjük 8dl vízzel és lassú tűzön 25-30 percig főzzük. A űzről levéve kissé hűlni hagyjuk, majd szitán áttörjük. Hozzáadjuk a mézet és...

Rebarbara mézesen

Elkészítése

2011.09.01 06:02
Hozzávalók: 2kg rebarbara; 1 kiskanál citromsav; kb 60 dkg méz A rebarbarát megtisztítjuk és húsát kb 2 cm-es darabokra vágjuk. Annyi citromsavval ízesített vízben amennyi ellepi, felforraljuk. Lehűtjük, majd a gyümölcsdarabkákat szűrőkannállal kiemelve üvegekbe rakjuk. ( A visszamaradt levet...

Forró almalimonádé

Elkészítése

2011.10.08 07:58
Hozzávalók: 2 maréknyí szárított almahéj; 4 evőkanál akácméz; 2 evőkanál citromlé A szárított almahéjat egy liter vízben fölforraljuk és legalább 5 percig állni hagyjuk. Akácmézzel és citromlével ízesítjük- aki szereti, kevés rumot is tehet bele és máris forrón fogyasztható. ( Ha almát...

Gyerekcsemege

Elkészítése

2011.11.09 15:29
Hozzávalók: 4 nagyobb alma; 20 dkg sárgarépa; 4dkg darált dió; 4 evőkanál méz; 1/2 citrom leve Az almákat és a sárgarépát megmossuk; megtisztítjuk és lereszeljük finom lyukú reszelőn. Összekeverjük a darált dióval, a mézzel és a citromlével. Kistányérokra púpozzuk és máris tálalhatjuk. Kekszet...

Forralt bor az öreg méhész módján

Elkészítése

2011.12.01 11:06
Hozzávalók: 6dl fehér asztali bor; 10 dkg méz; 10-12 szem szegfűszeg; 1 darabka fahéj; 2 szelet citrom; 2-3 szem fekete bors; A bort 4dl vízzel felhígítjuk és beletesszük a többi hozzávalót. Forráspontig melegítjük, majd leszűrve máris kinálhatjuk. Elkészítési idő: Kb 15 perc

Gina mézes piskótatortája

Elkészítése

2012.01.01 13:29
Hozzávalók: 15dkg méz; 7dkg porcukor; 6 tojás; 5dkg liszt; 5 dkg Graham liszt; 15 dkg darált dió; 10 dkg reszelt dió; 10 dkg reszelt csokoládé; 1 citrom; 1 kiskanál sütőpor; a megtöltéshez: 30 dkg savanykás lekvár   A mézet a porcukorral meg a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk...

Kapor mézzel

Elkészítése

2012.02.03 21:08
Hozzávalók: 4-5 csokor friss kapor; kb 2 dl méz A kaprot folyó víz alatt megmossuk, majd konyharuhára terítve megszárítjuk, vagyis teljesen leitatjuk róla a nedvességet. Apróra összevágova kis üvegekbe nyomkodjuk. A mézet felmelgítjük és az üvegekben lévő kaporra merjük úgy, hogy a kaprot...

Mézkirálynő ajánlata

Elkészítése

2012.03.03 14:33
Hozzávalók: 2 kisebb rántani való csirke; só; örölt bors; 4 evőkanál olaj; 4 evőkanál méz; 2 evőkanál mustár; 1 csokor petrezselyem A csirkét megtisztítjuk, szárazra töröljük, majd kivül-belül sóval és őrölt borssal bedörzsöljük. A felforrósított olajon megforgatjuk, lefedjük, majd...

Mézes rudacska

Elkészítése

2012.05.09 16:22
Hozzávalók: 10 dkg méz; 2 evőkanál cukor; 2 tojás; 10 dkg finomra darált dió; 1 kiskanál örölt fahéj; csipetnyi reszelt szerecsendió; 30 dkg liszt; 1 csomag sütőpor; a tetejére: 1 tojás   A mézet az egész tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, az őrölt fahéjat és a...

Narancsital

Narancsital

2012.06.09 21:26
Hozzávalók: 2kg narancs; 50 dkg méz   A narancsokat meleg vízben alaposan megmossuk, háját vékonyan lehámozzuk, levét kicsavarjuk. A narancslevet a mézzel elkeverjük, beletesszük a narancs háját és lefedve fél napon át érleljük. Azután leszűrjük és behűtve, szódavízzel hígítva...