Keresés

Elérhetőség

Mehesztanya
Táncsics u 5
Somogyszob
7563

06209440330

ntlberta84@gmail.com

Hírek

Ebben a szekcióban nem található cikk.

Elkészítése

2012.01.01 13:29

Hozzávalók: 15dkg méz; 7dkg porcukor; 6 tojás; 5dkg liszt; 5 dkg Graham liszt; 15 dkg darált dió; 10 dkg reszelt dió; 10 dkg reszelt csokoládé; 1 citrom; 1 kiskanál sütőpor; a megtöltéshez: 30 dkg savanykás lekvár

 

A mézet a porcukorral meg a tojássárgákkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kétféle lisztet, a darált diót, a reszelt csokoládét, a citrom lereszelt sárga héját meg a sütőport. Végül a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk, majd a masszát kivajazott és liszttel behintett tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben 180 Celsius fokon 25-30 percig sütjük ( tűprobával ellenőrizzük), azután rácsra borítva kihűtjük. Félbevágva savanykás lekvárral megtöltjük és cikkekre vágva kínáljuk

 

Elkészítési idő: kb 30 perc+ a sütés