Elkészítése
Hozzávalók: 10 dkg méz; 2 evőkanál cukor; 2 tojás; 10 dkg finomra darált dió; 1 kiskanál örölt fahéj; csipetnyi reszelt szerecsendió; 30 dkg liszt; 1 csomag sütőpor; a tetejére: 1 tojás
A mézet az egész tojásokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, az őrölt fahéjat és a reszelt szerecsendiót. A sütőporral elkevert liszttel meg a darált dióval összegyúrjuk ( ha túl lágynak találnánk, még egy kevés lisztet dolgozznk bele.) A tésztát lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtuk, felvert tojással megkenjük és ujjnyi csíkokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetve, előmelegített sütőbe tesszük és 180 Celsiusfokon 10-12 perc alatt aranysárgára sütjük. Sokáig frissen eltartható csemege.
Elkészítési idő: kb 45 perc