Keresés

Elérhetőség

Mehesztanya
Táncsics u 5
Somogyszob
7563

06209440330

ntlberta84@gmail.com

Hírek

Ebben a szekcióban nem található cikk.

Elkészítés

2011.01.01 16:17

Hozzávalók:

2db érett nagyobb birsalma; 20dkg méz; 10dkg cukor; 1 citrom; néhány szem szegfűszeg; egy nagyobb darabb fahéj; 12dkg meggylekvár;

A mézből, a cukorból 5dl vízzel szirupot főzünk, szegfűszeggel és fahéjjal, fél citrom levével ízesítjük, és belekarikázzuk a citrom másik felét. A birsalma bolyhait ledörzsoljük, megmossuk, félbevágjuk. A magházat és a kemény, fás részeket éles késsel kivágjuk. Az így megtisztított fél birsalmákat a mézes szirupba tessük és nagyon gyönge tűzön 20 percig pároljuk. A szirupban egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap a birseket a szirupból kiemeljük. Lecsöpögtetjük.  A szirupot leszűrjük, a fűszereket eltávolítjuk belőle és mégegyszer  átforroljuk. A fél birsalmákat meggylekvárral megtöltjük , és langyosra hűlt sziruppal leötve adjuk asztalra.  

Elkészítési idő: 40 perc+ érlelés