Keresés

Elérhetőség

Mehesztanya
Táncsics u 5
Somogyszob
7563

06209440330

ntlberta84@gmail.com

Hírek

Ebben a szekcióban nem található cikk.

Elkészítése

2011.07.01 22:01

Hozzávalók: 1kg zsenge tök ( vagy cukkini); 1kg málna; 1 kiskanál citromsav; 20 dkg méz; üvegenként késhegynyi tartósítószer

A tököt megtisztítjuk, a magokat eltávolítjuk, a húsűt kockára vágjuk. Annyi vízben , amennyi ellepi,  puhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd a megtisztított málnát hozzáadva, lassú tűzön kevergetve addig főzzük, míg a levét elfövi és a tökdarabkák üvegessé válnak. Beletesszük a citromsavat meg a mézet és további negyedórányi forralás után forrón üvegekbe merjük. Tetejére késhegynyi tartósítószert szórunk és az üvegeket lezárva, szárazgőzben hagyjuk kihűlni. Gazdaságos és nagyon finom. 

Elkészítési idő: kb 2 óra