-
Mézfajták
Akácméz: Hazánk legjelentősebb mennyiségben termelt méze. Csaknem a színtelentől az enyhén sárgáig terjed a színárnyalata. Jelentős gyümölcscukor-tartalma miatt sokáig folyékony marad. Jó fertőtlenítő. Köhögés ellen ajánlott.
Vegyes virágméz: Kristályosodásra hajlamos, aranysárga színű, sok növény nektárját tartalmazó méz. Sütésre kiválóan alkalmas. Jó erősítőszer.
Hársméz: Színe évente változik, de illata, íze határozott. Fűszerezi az ételeket, italokat. Hörghurutra kiváló. Alkalmas lázas betegségek enyhítésére és görcsoldásra.
Selyemkóróméz: Hungaricum! Az Asclepias syriaca nektárjából származik. Igen erős, jellegzetesen fűszeres ízű, illatos. Nyers ételek különleges ízesítője.
Forrás: zárszalag tájékoztató