Keresés

Elérhetőség

Mehesztanya
Táncsics u 5
Somogyszob
7563

06209440330

ntlberta84@gmail.com

Hírek

Ebben a szekcióban nem található cikk.

_

2011.02.03 11:02

 

Méhészeti termékek:

 

Méz

A méz a dolgozó méhek által a virágok és más növényrészek kiválasztotta cukortartalmú nedvből összegyűjtött, a mézgyomorban kaptárba szállított, ott enzimek útján átalakított(invertált) és besűrített, a lépekben elraktározott édes anyag.

F: Halmágyi Levente-Szalay László Méhlegelő képekben

 

Propolisz:

A dolgozó méhek egy erre a célra szakosodott csoportja gyűjti a fák rügyein és fiatal ágai, valamint levélnyelveken megjelenő, különböző élettani hatású nedveket, ragadós gyantákat. Ezeket a váladékokat a méhek átalakítják és propoliszt, a világ legerősebb, természetes antibiotikumát készítik belőle.

F: Éliás Tibor Mézes könyv

 

Virágpor

A méz után a legnagyobb tömegű méhészeti termék. Szintén növényi eredetű, s ugyancsak felfogható tápláléknak és gyógyhatású anyagnak is, mint  a mézet. Összetételük változatos és bonyolult.

F: Halmágyi Levente-Szalay László Méhlegelő képekben

 

 

 

Méhméreg

Már ősidők óta ismert mint gyógyszer. Különböző gyógyszerekben megtalálható, így a kenőcsőkben, bedörzsölésre szolgáló folyadékokban és injekciós oldatokban. Az ilyen szerek reumatikus izom-, ideg- és ízületi megbetegedéseknél, továbbá meghűléseknél segítenek.

F: Lampeitl, Franz Méhészkedés

 

 

Méhpempő:

Hormontartalma miatt régóta ismert a gyógyászatban. Egészséges személyeknek is energiát ad, de betegség esetén csak orvos javaslatára fogyasztható. Nagybani termelésre csak tapasztalt méhészek képesek.

F: Friedrich Pohl MÉHÉSZET